Friday, December 11, 2009

Cheritera cinta

Ini cheritera cinta
antara adam dan hawa

aku cinta kamu, sumpah!
aku senyum
kau senyum
aku ketawa dalam mimpi

Tapi, Oh!
cinta itu kau ludah
Tersentap!
mana pergi ketawa tadi?
Pedulikan!
tinggal saja ia dalam mimpi

Cinta itu aku kutip
Murah dan busuk
kerana
itu cinta aku pada kamu
Buang saja dalam timbunan sampah

Tunggu
Parah jiwaku
Bukan lama
Akan muncul cheritera cinta
antara adam dan hawa
Lebih mahal
lebih berharga
sehingga kau sendiri ingin sanjung
ketawa hingga ke syurga

didekasi untuk yang jiwanya parah akibat putus cinta, terutama kawan saya yang saya sangat sayang. Mungkin dia bukan untuk kamu, akan ada yang terbaik kan datang. Hurm, saya rasa dia memang tidak layak untu kamu. Chill! Enjoy, kawan ^.^ Ini cheritera bukan diskriminasi kaum. Adam dan Hawa; Ah, sama sahaja. =)


-balqissy-

23 comments:

Budak Pensel said...

touching, sebab cinta itu dilupakan begitu saja..

sayang..

Budak Pensel said...

touching, sebab cinta itu dilupakan begitu saja..

sayang..

oranglidi said...

PEH.. puitis2..


cuti abis bile?

balqissy said...

budak pensel : tapi, itu hakikat. bukan semua, tapi ramai =D

oranglidi: haha.. puitis ler sangat =P
cuti? macam tak cuti je ni. haha

Gyna Ramli said...
This comment has been removed by the author.
Gyna Ramli said...

thnks babe.rindu mahu bercerita dgn kamu.saya kini sudah hlg percaya pd kaum itu sbbkan kisah lalu.kesian kn terpksa mnghukum org yg tidak bersalah kerana saya takut perkara yg sma berulang lg.huhu(sedih utk diri sendiri)

Gyna Ramli said...
This comment has been removed by the author.
balqissy said...

gyna: jumlah jumpa saya sambil membelanja di 'the apartment' tak sabar2 ;P

oranglidi said...

Amboi.. bizi benor.. lenkali g sngapore gtau la. hehehe.

faiq said...

kau nk enjoykan kwn, kasi puisi putus cinta x cool lgsg..ish2

balqissy said...

oranglidi: orait~ kalau x bizi pon mesti buat2 bizi jugak. haha

faiq: eh, saya x cool, tapi hot =P

snh said...

big clap! im with u

future phenomenon said...

salam ziarah, jika mahu mengetahui rahsia melayu, islam dan kebangkitan akhir zaman sila mengunjungi www.nusanaga.blogspot.com

Sharinginfoz said...

cintya dtg ngan tanggungjawap...

kalau free isi le survey ya... thanks...

http://peribadiz.blogspot.com/2009/12/jom-survey-nuffnang.html

balqissy said...

snh: im with u~ mcm iklan digi =D hehe

future phenomenon:salam ziarah, thanks for the invi.

sharinginfoz: tak semua orang bertanggungjawab kepada semalam.

Hajariah said...

uish semacam ntok saye je.hikhik.(mood: perasan) ;p

amu mejie said...

chenta itu busok?...wohoo~

balqissy said...

hajariah: haha kan aku da habaq kat facebook =P

amu mejie: centa yang disampah-sampahkan memang la busukk~~ =D

mr coklat said...

chenta oh chenta...

aiMi`s said...

nice!!!

aiMi`s said...

nice babe!!

amu mejie said...

untuk chenta yg disampah2kn then dikitar semula msuk kategori mana?..hak~

balqissy said...

mr coklat: ketika cinta bertasbih? ehehe =D

aimi: thanks babe ^.~

amu mejie: itu kena tanya pekerja di bidang recycle atau penjual bicycle =D