Wednesday, December 9, 2009

Derita Merindu

Pagi tadi, dengar lagu ini di radio. Mata boleh bergenang pula. Ah, tak tahu kenapa. Tapi, lagu ini buat saya banyak berfikir.

Cinta perlu gunakan minda. Bukan cinta yang buta, tapi akal yang sempit.

Derita Merindu - Ahli Fiqir



Tajuk/Lirik Lagu: Derita Merindu
Artis/Penyanyi: Ahli Fiqir


(Rap)
Kau katakan cinta gunakan akal
Bila aku gunakan, kau yang menyangkal
Bagaimana nak kekal
Kau katakan cinta gunakan minda
Bila aku gunakan, kau yang tak percaya
Bagaimana nak bahagia

Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu
Tak ku kenal lagi engkau siapa

(Rap)
Dan aku cuba sedaya upaya
Telah ku usaha dengan sepenuh jiwa
Bagaimana hendak ku lupa
bayangan wajahmu selalu di depan mata
harum baumu masih dapat ku hidu
Bagaimana ingin aku membencimu
Jikalau setiap hari merindu
Sekiranya derita merinduimu itu sebenarnya bahagia..
Aku pilih derita..

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa

Mungkinkah esok atau lusa walau biarpun lama
Akan ku biar tiada ku tetap kan setia
Entah bila akan tiba sampai jua harimu yang sama
Esok seperti semalaman yang tak berubah

(Ulang) (2x)
Kaulah tanda tanya.. kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena dikejut igau semula
Kaulah tanda tanya.. kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena dikejut igau semula

(Rap)
Seandainya kau berada di depan mata
Mudah untuk aku berkata-kata
Supaya dapatku melihat seraut wajahmu
Walaupun belum tentu kau mahu bertemu
Apalagi memandangku
Setelah ku turutkan segala kemahuan kau mainkan perasaan
Begitu mudah kau ucapkan terimalah saja kenyataan..
Aku masih terkilan

Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa

(Rap)
Jika kau dapat memahami hati seorang perindu
Baru kau tahu derita hatiku
Jika suatu hari nanti giliran kau merindu
Baru kau ingat derita diriku
Segala yang berlaku bukan kemahuanku
Apa gunanya bahgia
Jikalau bahagia bersamamu hanyalah untuk sementara waktu
Aku pilih derita merinduimu

Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa

15 comments:

fiD said...

aku derita merindu sebab berjauhan, hmmm =(

misz benida said...

aku tau ko rindu aku..
tpi,aku xnk ko derita..
huhu

oranglidi said...

igtkan ape td. baru ingat nk mkn nasik mnyak

balqissy said...

fid: ololo~ carik scandal? eh? haha

misz benida: ko belanja kfc, setel =D

oranglidi: kat perak xkan xde nasi minyak? hahaha

faiq said...

ko jiwa sedihdistik kot

DrSam said...

ada peristiwa atau pengalaman yang buat hati cepat tersentuh ni?

DilLen!@ said...

baek x yah rindu....bila cam tu...

huhuhu..hati n perasaan sendri je yg phm..

oranglidi said...

hehehehee.. ade je. tapi nk mkn nasik minyak free.

amu mejie said...

rindu pd yg x sudi...efek~

balqissy said...

faiq: jiwa aku sensitip lebeyh haha

DrSam: tak. memang tersentuh bila dengar lagu best. apesal ntah. haha

dileniA: tu r.. tapi, kang xde plak lagu best gini. =P

oranglidi: mintak tolong mak masakkan. ape susah? =P

amu mejie: tak semua org sudi dirindu -_-

noin said...

sedeyhhh~
tapi tu la.. mende2 bkaitan ati n perasaan ni boleh heal, just take time je kay~

cheers! =)

amu mejie said...

tak semua..mksdnya...msh tggl berbaki yg sudi...katakan...aku jugak punya ati yg sudi....eceh~ he....

balqissy said...

noin: ehehe... saya hanya seorang peminat lagu, terima kaseih =D

amu mejie: wawawa~ pandai dah reka lirik skang ;)

snh said...

mmm..berfikir seketika sambel kepala mendongak sedikit ke atas

balqissy said...

snh: kenapa nak mendongak Itu tanda sombong. Ish3