Wednesday, September 16, 2009

Ark?! Bukan Cerita Sepi, Tapi Geli Hati.


Oh!

Hey kamu. (^.^) Sesungguhnya saya sedang bergembira sekarang. Tapi, normal. Hidup Manusia Kompleks ini berlainan adanya.

Pelik, ya? Bila banyak entry sebelum ini yang berupa seperti puisi? Heh~ >.<
Bukan puisi la kamu. Itu bahasa saya. My own language. Kadang-kadang, bila saya sedih atau gembira, cakap pun kurang. Masih bercakap, tapi lebih gemar gunakan ayat pendek, tapi tepat.

Jadi, gaya penulisan secara tidak langsung terikut-ikut. Tapi, saya rasa best bila macam itu. Hikhikhik

*gelak*

Sebab, terasa seperti orang yang berseni. *gelak dengan lebih panjang*

OH, iye. Ada yang kata saya mencari cinta? Hurm~ Mungkin. *blush*

Hahaha *gelak malu-malu*

Tapi, mungkin zaman mencari cinta ni dah berlalu. So yesterday, okey.

Sekarang kan zaman berhari-raya. Seronok sangat. Oh! So, kita tukar sikit. Jadi, zaman mencari ibu mertua. =P Who0ps! 

Oh, tidak. Tidak! Entry latest saya cuma ingin beritahu yang saya gembira dan seronok bersama kamu, kamu, dan kamu yang jadi kawan-kawan saya. >.<>

Ada banyak yang tersirat tu. Ada saya, ada semua. Ada awak, ada korang. So, bila ini tulisan saya, tinggal saya yang berseorangan. Tapi, bila kamu menulis, tinggal kamu yang jadi 'saya',berseorangan juga, bukan?

Oh, rupa-rupanya ayat pendek-pendek saya perlu lebih diasah skillnya. Harus berguru dengan Dato' Samy Vellu ni. -_-!

17 comments:

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

penah tengok cite sepi tapi cite geli hati, lum lagi...ade ke?

joegrimjow said...

xsempat nak melayan...

kamo ke bagi kad raya tu?

balqissy said...

naddy: ini lah cerita dia ^.^

joe: erk? kad raya? apakah?

sharamli said...

ad sy jgk kn?

balqissy said...

hehe~ kamu juga kamu =) terima kasih ^.^

en_me said...

pendek ghitewww..

Faisal Admar said...

haha ayat2 pendek... mcm tajuk siri ayat2 cinta pula.

farah said...

aduhh,

bahasa puisi,

saya tidak begitu memahaminya.

:P

babYpose said...

kekadang kita terkenang cerita sepi atau geli hati :) Salam Aidil Fitri dik Balqissy. Qiss:)

dark said...

means, stret 2 d point..yeah!
xde bunga2..kan3?

Max J. Potter said...

salam balqissy, can you please re-submit your list of words? your current list is vertical, and it's very tall. says so in the post you are to do it diagonally like in the example i provided.

thank you.

azuan said...

kenapa samy vellu..hihii

Firol said...

samy vellu..kena tempah lah rambut palsu hehehe

Schalfyzcha said...

Samy vellu?

Itu budak ayat pendek tapi lidah pendek. hee. tak baiknya saya.. hahaa.

dik, selamat hari raya. u r still young.. long way to go. Hoyeah! :)

eh, betul kan adik? :)

Kacik Kamarudin said...

Samy vellu is sooo yesterday.. heh:)

selamat hari raya

faiq said...

gamba yg ko letak tu mcm besh jer.
kasi aku..aku nk letk kt bilik aku r

balqissy said...

en_me: pendek la best. mcm strawberry on the short cake :P

faisal admar: oh, great idea. nnt dah buat buku, guna tajuk ni ;)

farah: ahaha, ini bukan bahasa puisi, tapi ayat pendek. seperti pantun dua kerat? hahaha

babypose: tiba2 terkenang lagu " sayang menyayang- cinta dikenang" haha salam eid juga, sis =)

dark: bunga terlalu mahal nak ditampal pada blog -_-

max J. Potter : done! thanks nyna...

azuan: sebab bukan abdullah badawi? erk? politik! -_-

firol: nak wig macam rambut sendiri, boleh? :P

schalfyzcha: haha, saya hanya badan pendek, tapi kaki tinggi? ^.~

p/s: oh, memang benar adik. kerana terlebih muda sentiasa setelah minum air jambu seperti jamu.

kacik kamaruddin: oh, iya kah? kami orang2 veteren ini masih ingat akan samy vellu. haha salam eid juga ;)

faiq: sila potong poster dlm mag, ye... kalau gambar aku, lagi best. mungkin...^.^