Friday, August 14, 2009

Cinta Versi Pelik

Perbualan saya dengan rakan tadi menghanyutkan lagi perasaan kewanitaan saya yang lama dipendam. Eh? Maaf. Masih gadis. Tersilap pula.



Pelik sangat ke kalau seorang gadis mencintai seseorang lelaki? Oh, memang tidak pelik langsung, kan? Lumrah mungkin. Kalau lelaki itu suaminya, itu wajib. Sangat. Kalau lelaki itu boyfriend, hurmm~ terserah. Tapi, jika dia mencintai suaminya sedangkan dia belum berkahwin? Dan, juga tidak mempunyai boyfriend. Teman tapi mesra juga langsung tiada. Maksudnya, cinta si gadis itu utuh benar pada bakal suami yang tidak diketahui empunya diri. Jadi, memang cinta ini pelik ke? 



Dan, oh. Percayalah. Cinta ini wujud. Cuma, ia mungkin versi pelik bagi kamu, tapi tidak untuk gadis itu dan saya. 

16 comments:

fitriah said...

tak pelik..:)

~najihahfaizahazaman~ said...

pelik bg mereka yg susah nak terima couple tuh haram! huhu..
ade kawan sy pernah cakap. die kata..mcm mana nak tau dan kenal suami/bakal suami kalau x couple dulu?
sy kata kat die. confirmke org yg kite couple tuh jd laki kita?
die senyap. tapi masih ade keraguan lg kat die.
dan sy masih mencari.hehehe. ;)

Firol said...

dari pegng2 tangan dating haram..terus kahwin jelah cepat2...

gua rimas blog yang ada tunjuk gmbr baru pakwe je..siap ada pgng tangan..

pgng bara neraka laaa

meo188 said...

erm, ikut perasaan sj. Sy dh penah ikut perasan dulu2...

skrg nk buat keputusan semua scr rasional. xnk ikut perasaan sgt.

ikut hati... mati..

single itu indah.... (sigh...)

Sunshine in the morning said...

sangat tak pelik
malah itu lumrah..
cuma kadang2 agak rumit
kan..?

Monkey D Luffy said...

ko jatuh cinta kat aku ker?

lalala

sharamli said...

ceit..jiwang

encik ariff said...

ok.
tak pelik.
:)

Kuwe said...

dan aku sudah tertanya ni weh.

apa yg peliknya?

tukangbuatsushi said...

mmg pelik dan sukar difahami...

Razman said...

aku cinta kamu walau kita x kenal..x pelik kan?

John Iverson said...

x salah dan x pelik...

en_me said...

n chenta tak semestinyer bersatewww cek balqissy ittewww.. ehehe, salammm

Faisal Admar said...

"Tapi, jika dia mencintai suaminya sedangkan dia belum berkahwin?"

suami tapi dia belum berkahwin?
pelik jer bunyi.
macam orang selalu cakap "dah kawin tapi belum nikah" ke?

StingRay said...

hati taman.

balqissy said...

fitriah: eh, pelik pula kita sama =)

najihah: erm.. harap pencarian berhasil. hee~
p/s: dan, beritahu kawan kamu itu, kenal sahaja semasa di alam pertunangan? oh!^.~

firol: baik letak gambar angsa,kan?kan?

meo188: single itu indah *sigh jua*

sunshineinthemorning: lumrah ke? tapi, jarang orang berpendapat begini.kan?

luffy: erk? kantoi pula! -_-"

sharamli: ceit. jiwang sekali sekala ^.^

encik ariff: ok. lega saya. =)

kuwe: sila gunakan daya imaginasi. erk?

tukangbuatsushi: hah! kan, ada yang sukung.heh~

razman: oh, saya malu ni. sungguh. *blushing*

john: kamu pun cinta saya juga?~haish~

en_me: salam. iya, faham juga hakikat yang satu itteww heh~

faisal: erk? itu cerita lain?

stingray: taman rashidah utama? macam lagu pula.^.~