Wednesday, August 5, 2009

Biar Gambar Yang Berbicara


















Day Trip To "Singapore!!!!!"

Bertolak Jumaat, midnite: from PJ or Shah Alam.
bertolak balik from Johor Bahru, Danga Bay Ahad, jam 1pagi. Sampai di Shah Alam or PJ, Ahad jam 6 pagi.

Bayaran: RM145/ person.
Bayaran termasuk:
1) group passport
2) bus fare (KL-Singapore-Singapore-KL)
3) Singapore Tour
4) Professional Tourist guide
5) Breakfast
6) insurans perjalanan.

Sangat2 seronok! sangat! so, kalau korang teringin nak pergi, jom lah. 14hb August ni kitorang pergi lagi. HArga rm145 tu dah include harga passport,apa2 hal, just contact me through YM (balqissy),ok. !!! c u guys there!

dan, oh! lupa. tempat2 yang pergi.
1) Merlion City & Esplanade Park
2) China Town
3) Bugis Street
4) Orchard Road
5) Arab Street
6) Kg. Gelam
7) Masjid & Istana Sultan
8) Sentosa Island & many more.

Nanti sambung lagi letak pic. Or, korang leh tengok pics at my facebook.

34 comments:

John Iverson said...

Nice trip... nnt2 la saya ke sana... hehe

balqissy said...

john: sy tunggu =)

John Iverson said...

Mmg nk pegi... tP budget bnyk gile lari... Sbb trip Tahan ngan chamah ulu sepat.... huhu

balqissy said...

eh, kamu KUAZ, kan? masih di sini kah? just register kat sini tadi pagi. ahaha

arryani said...

Sonok nye jln2...

RM145? Kira murah woooo...dari KL eh?

encik ariff said...

ok.menarik.

balqissy said...

arryani: seronok. seronok sangat! =) aah, murah sangat. tu yang nak pergi lagi. heee~ aah, biasanya kita pick up di shah alam atau depan masjid UM tu. tapi, apa2 hal, akak contact saya direct la, ye =)

encik ariff: ok. jum lah pergi sama2 sila ajak rakan2 juga =)

StingRay said...

alamak....aku ada plan lain.Sori beb... =)


lain kali.Mungkin. =)


thanx! =)

balqissy said...

ok. xde hal. *frust* takleh dating ngan encik stingray. hu~

BuahKranjiDalamPerahu said...

Waw...kaki jalan..leh jadi geng nih...

BabYpose said...

dah pegi nak pegi lagi, sure best sangat ni. dapat kongsi pengalaman dari sini punn Alhamdulillah

Faisal Admar said...

from Penang how?
and how much? hehe.

dark said...

len kali nk ikott~hahahaha!!
rm 145, mane lg nk cari rate tu..huuhuhu..masa x mengizinkan plak..adesss..

balqissy said...

buahkeranjidalam perahu: jom kita bergeng macam cerita geng upin dan ipin =) yeah!

babypose: jomlah pergi sekali. memang sangat best, dan murah sangat.. he~~

faisal: oh, i got a friend from bukit mertajam who organised a trip to singapore from there. didnt know how much the cost, but still under rm200, i guess. i can introduce you to her, if u want =)

balqissy said...

dark: oh, iye ke? kenapa semua orang bz ni? baik! rasanya lepas raya masih ada. sila contact saya di YM untuk info akan datang =) heheheh~

Faisal Admar said...

maybe a good idea. how to contact her?

balqissy said...

contact me through YM, and ill give it to you then =)..

Kuwe said...

wah..dia punya tmpt klimaks apakah?menarik x?belanja sana ok x?

Faisal Admar said...

your handle?

~najihahfaizahazaman~ said...

act, dah ushar gambar jek td..x perasan statement kat bawah tu..hohoo..
hurm..menarik jugak..
tp nape x wat mase cuti? hoho
=p

Monkey D Luffy said...

kerjalah

huhuhu

laki cikgu kimia said...

puan, 26 aug ni aku kat sana.. sila bentang karpet huhuu

Queen said...

miss balqiss....ade bayaran tambahan ke?
sangat berminat....boleh bg email add?
nikhakimah@yahoo.com.

saya takde YM...tq

John Iverson said...

Kamu student UM ke? Yup... sy still di KUAZ...

FdausAmad said...

Gua nak ajak lu dtg makan kenduri kat blog gua.Folo baca doa skali pun takpa..

Kenduri 100 hari.

Basuh Baju said...

peh- rindu giler kat singapore..

kalau tak campur passport berapa?

ada makan x?

balqissy said...

faisal: oh. tidak. saya hanya membantu. =)

najihah: oh, memang menarek. sangat! oh, masa cuti kamu2 student dah nak balik kg pula.

monkeydluffy: eh? sabtu pun kerja? kesian kamu~

laki cikgu kimia: maaf,saya masih cik. dan, 26 aug saya di pj. struggle berpuasa.

queen: oh. nanti saya call kamu.

john: oh, iya. freshy =P

fdaus: nak kenduri betol2. sila bagi kad.

basuh baju: x campur passport? biasa, discount rm10? heh~ then, bagi breakfast. dinner n lunch sendiri tanggung. =)

Faisal Admar said...

er your ym's handle :P

bokbon said...

eh..tak melawat geylang? heh..he..

en_me said...

kalo naik dari jb vollee takkks.. hmmm

~najihahfaizahazaman~ said...

salam ziarah..ha`ah..bleh je..huhu
najihahfaizah@yahoo.com.my

mummysyafie said...

balqissy..penginapan macam mana?

balqissy said...

faisal: err... "balqissy" ^.^

bokbon: uiks, red district area tuh. haaa.. apesal nk pergi sana? ---> kakak garang neh! =P

en_me: boleh2. kitorg tunggu kat gelang patah. boleh? tapi, kena ada passport sendiri la.

najihah: terima kasih =)

mummysyafie: oh, sila lihat tentative yang disediakan di blog ini.

http://uniquelytravel.blogspot.com

*azyan* said...

balqiss, sye berminat nk arrange trip ke sgpore tu nxt year,ada ym or email yang kte boley contact awk?