Tuesday, October 20, 2009

SINGAPORE!!!!!


Sorry lama tak masuk blog ni. sedikit sibuk. huhu~ okeyh, ramai yang tanya, pasal trip itu hari, kan? Ha, malas nak bererita. korang tengok pics and assume sendiri, k.. ;)


R&R Gelang Patah : 5.30 a.m sampai sini. Mandi, Subuh n Breakfast. ^.^

Esplanade Theater @ Durian. Nampak sipi-sipi Mini Stadium yang floating


Nama lain tempat ni: One Fullerton sebab berdekatan dengan Fullerton Hotel




Contoh mereka-mereka yang kreatif bergambar dengan Merlion ^.^





Ini pula bangunan Mahkamah Agung Singapura. Tapi, sekarang sedang renovate sebab nak dijadikan musium. Bangunan Mahkamah Agung sekarang yang digunakan berbentuk spaceship yang ada nampka sikit sebelah kanan tu. smart!











singgah Takashimaya, Orchard Road sekejap. Ada SALE!!!!







Berhenti makan area KG. Gelam & Arab Street. Nasi Ayam Penyet @ Waroung Ayam Penyet and Murtabak Singapore @ Zam-Zam. Gila kenyang!







Solat jama' Zuhur & Asar di Masjid Sultan. Berhampiran ada Malay Heritage Museum.














Ini semua gambar-gambar di Sentosa Island. Banyak lagi sebenarnya. Ini pun main pilih je dari facebook orang. Hahaha






Kemuncak! Klimaks! Pertunjukan Songs Of The Sea! Memang gempak! Ini hasil daripada gabungan pancaran laser dan air laut. Fuuh~ Penat, tapi puas! ^.^

p/s: tiada foto saya di sini. ;)

16 comments:

Jard The Great said...

org lidi mana satu wei? ehehe

oranglidi said...

apahal sampai sini lu menjejak wa cik jard oi! hahaha!

gmbar kncing tu mmg rase nk trajang je. haha.


weh, tiada foto disini? hehe. ye2 la tu. dush2.


trimas byk2 !

Joha said...

tumpang tanya..kedai2 baju bundle kat Haji Lane ade lg x?

arryani said...

Jard...

org lidi dah kena baham dek singa color oren tu...sadis woooo

oranglidi said...

woi2! ngumpat plak dah. kak aryani oi, cakap nak mc. cis.

Uruchimaru @ kf said...

waa lain thn pi ajak gwe lor..!!!

misz benida said...

mna ole2 aku???
knpa xde muka aku dlm gmbr tu??
hhehehee
sdey xpat ikut.

azzaliena suziantie said...

perggggghhh org lidi ade peminaat tuuh..
sampai sini jejak
hahahaha

sori xdapat join ;)
nest time k :)

farah said...

banyaknya gambar.

tak pernah pegi singapore lagik.

:(

meo188 said...

byknye gmbr :)

syoknye :)

hepi 4 u! :)

miss singapore 2! :)

rAtu saLju™ said...

bestnye...balqissy...awk leh x nti kita chat n sy ank gi s'pore next yer..awk leh gtw tmpat2 best n how..huhu...

love...ratuu

Kuda Kertas said...

waa..mnarik2..hehehe..rugi ari tu xdpt ikot..adehh..

maaf ats sgale ksulitn tempoh hari..

Razman said...

aku pun stil ingin menjejaki mana orglidi?

p/s:mber2 aku mb xjd r ke singapore tu..diorg plan ke tempat laen lak..

balqissy said...

jard: kang qissy gtau senyap2. bertimbun pics dia kat sini haha =P

oranglidi: =P senyap2 sudeyh... hahaha

joha: alamak, x g la kat haji lane. mungkin ada, kot. nk kirim ke? ^.^

arryani: hahah... pandai kak yan buat assumption..

kf: baik, bos! ^.^

misz benida: nnt aku photoshop ko letak lam pics (kalau rajin) =P

azzalienna: baik.. nnt pat jalan2 lagi..

farah: lain kali nk ikut ke? ^.^

meo188: terima kasih =)

ratu salju: boleh2. add ym : balqissy

kuda kertas: jagan nanges lak x dpt ikut .. ahaha

razman: oranglidi glemer betol. *jeles*

oranglidi said...

xsah jeles2. xde mkne pun. haha

fndrocka said...

best GILO