Thursday, October 8, 2009

Delete

Bila saya boring, saya suka men-delete (memadam). Tak kisah apa pun. Asalkan saya boleh padam dia.

Kalau saya sedang rajin, tapi boring sangat, saya biasanya akan mula mengemas. Lipat semua baju lagi sekali. Buat dekorasi baru. Semua kertas-kertas yang saya simpan akan mula di lihat kembali, dan di buang sikit-sikit.

Kalau saya kurang rajin sikit, tangan saya akan pantas ambil handphone. Bukan untuk dail dan gosip, tapi terus buka pada contact. Hah, delete sahaja mana yang berkenan di hati. (Maaf, tak sengaja)

Kalau saya masih belum hilang boring, list nama dalam email pun saya akan mula delete juga. Pendek kata, semua list yang saya ada, akan mula di padam perlahan-lahan.

Yang parah, bila saya masih bosan. Saya akan beralih pada rak makanan. Hah, kali ini mata tertancap pada semua stok makanan. List ini pun boleh di delete juga. Tapi, pelik. Ada bunyi???


*Kruk Kruk Kruk*

*Bunyi manusia mengunyah*

..................

(berterusan)

Pandang rak makanan.

Habis semua makanan di - delete.

Oh, kena delete nampaknya sifat 'delete' ini.


Sekarang kan dah start kena diet (-_-!)


(Arghh! Tension. Orang lain beraya sakan, tapi saya pula sibuk ber-diet)

20 comments:

Sharif John said...

comel....

Jard The Great said...

kalo la sesenang camtuh nk delete

CAHAYA said...

Diet kenapa? Dah cantik je bdn tu.

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

bagus cara delete makanan tu.

monkibizniz said...

haha nurul. same here lor.
bile aku bosan, aku delete mesej kat henpon.
bile lagi bosan, aku delete email.
bile sangat bosan, aku delete contact kat henpon.
lebih dari sangat bosan, aku delete mesej kat ym.

bukan sebab aku takde benda nak buat. tapi sebab aku hidup one day at a time. aku tak mengenang, dan aku tak merancang. semak! haha.

StingRay said...

lemak? delete je....


haha

farah said...

diet?

kalo lah lemak boleh dibuang begitu sahaja,

kan senang.

:D

shamimi said...

mkn selagi blh mkn.
dh tua2 bsk ssh plk nk mkn.
tp dlm kadar yg berpatutan la.
perempuan mmg obses dgn berat kn?

balqissy said...

john: erk? janganlah puji.. saya malu *blushing*

jard: kalau nak delete list contact handphone agak senang, jard. silalah berguru. ^.^

cahaya: manusia kan xpernah puas hati. oh? badan saya cantik?terima kasih *blushing* (baru sedar kena puji) hahaha

naddy: aah, saya pun suka. tapi, akibatnya sangat lama untuk ditanggung -__-!

mokibizniz: yeay! kita sama! ^.^

stingray: sponsor rawatan sedut lemak, boleh kah?? *wink*

farah: nak joint sudet lemak sama-sama ke? *wink2*

shamimi: o0oh! sekarang pun rasa macam dah jadi orang tua ni. hhu~ saya sangat obses dengan diri sendiri punya berat. -_-!

Uruchimaru @ kf said...

hahaha men"delete" mknn dlm perut kamu upernye ...lucu sekali bunyi lalala..=p

en_me said...

ghitewww..

meor saiful rizal said...

delete gune backspace ke letak dlm recycle bin..

heheh..

misz benida said...

aku pon xske kalu tramat buhsan..
aku akn jdi tikus,mnyelongkar sgla mknan dlm loker..
huahaha

Faisal Admar said...

hehe best gak kan main delete2 ni :) nak buat gak la :D

sharamli said...

sila DELETE lemak...

PengemisRedha(N.A.Y) said...

salam..lama tk menjenguk blog ni...igt kan apa y 'delete' nya.. tak perlu diet, cuma control sj kot...kena beringat2 supaya tk t'over makan..berhenti sebelum kenyang kan tu pesan nabi.

delete y mana berkenan, saya setuju!

Sunshine in the morning said...

huhu..
same la kite..
ske delete mendelete nh..
tapi tang mknan tuh yg payah tuh...
kang da naik bdan..
cane nk delete yg lebih2 kilo tuh
auyai..
huhu

balqissy said...

uruchimaru: bunyi perut kembung pun agak lucu, kan? ^.^

en_me: iye, gini.. =)

meor saiful rizal: boleh bagi pada DBKL juga.

misz benida: wah! adakah tkus jadian kamu ni? *kagum*

faisal admar: sila daftar sebagai fan dulu ;)

sharamli: main kasar ni -_-!

pengemisRedhaNya: haah, salam raya, sis ^.^
jaga makan tu sangat susah -_-!

sunshine in the morning: jom kita pergi sedut lemak, jom... *wink*

~najihahfaizahazaman~ said...

hurm. habit kita sama la! hehe.
*sekepala*

balqissy said...

haha.. ramai rupanya ada hoi cmni ^.^