Wednesday, November 10, 2010

Semoga Allah memberi kamu kemudahan ;)

Saya senyum sampai ke telinga pagi tadi.

Oh, bukan sebab dengar lagu senyum-senyum tu kat radio ke apa. In fact, kalau dengar lagu tu, terus saya rasa macam nak cabut telinga supaya tak perlu dengar lagi. Well, no offense, ye? Sebab masing-masing ada kesukaan masing-masing, kan?

Oh, ye.

Dah 2 minggu saya di kampung. Seronok!
Makan seronok!
Berehat pun seronok!

Semua pun seronoklah.

Cuma, yang buat saya sedih, ialah saya nak exam lagi 2 minggu. Tapi, sampai sekarang tak study betul-betul pun lagi =(

Tak salah siapa-siapa pun, cuma saya malas je... Erm, sedih sebab malas pulak :(

So, hari ni saya ke perpustakaan di UMT. Hehehe~ biasalah, dengan keyakinan yang ada, saya masuk dalam library ni macam saya punya Uni. Heeeee~

Dan, beg saya perlu di periksa sebelum masuk. Kata mereka, kalau ada laptop sahaja boleh bawak masuk beg. Safe!!! (Sila buat gaya macam orang jepun selalu buat tu) Safe!!!!!

Tapi, tiba-tiba dia tanya. Kad matrik mana?
Ops! Apakah? *Geleng*
"tak de" Bisik.

Then, tiba-tiba that akak terjumpa lah kad matrik saya yang sebenar. Berdebar dup dap. Janganlah kantoi saya bukan pelajar UMT ni. Saya doa senyap-senyap.

"Ha, ni ada. Jangan jawab salah, tau? Kalau jawab salah dengan akak tak pe, tapi dalam exam jangan salah pulak." Akak tu senyum.

Saya lega. Dan, oh Turut tersenyum. *manis* =P

Sebelum saya berlalu, akak tu cakap.

" Semoga Allah memberi kamu kemudahan."

Oh? Pap! Hati saya berdegup riang. Buat saya tersenyum. Rasa sesuatu dengan ucapan itu. Rasa saya memang harus berusaha, kan?

" Terima kasih. InsyaAllah." Masih kekalkan senyuman ;)

Dan, terima kasih. Saya tak tahu ape perasaan kamu bila saya tulis tittle macam tu kat atas ni. Tapi, saya ikhlas nak menyebarkan kasih sayang (sila baca mengikut nada macam iklan dalam tv) dan, saya harap ada seseorang yang mungkin akan tersenyum dengan ucapan ni.

"Semoga Allah memberi kamu kemudahan ;)"

8 comments:

citahrudin said...

kakak itu baik

najwa said...

haah, akak itu baik :)

meo said...

amin...

blogger fren! :D

fndrocka said...

;-)

Kuwe said...

aku dah separuh dah exam jalan. kau tak reti nak start lagi kee.

balqissy said...

citah n najwa: kan? rasa nak peluk je akak tu =) tapi, maluuuu =/

meo: ameen ;) trimas, fren ;)

fndrocka: *wink2*

kuwe: ahaha laaambat lagi. lambat lah sgt *terketar2 lutut* =(
nway, best of luck ;)

cheesy said...

im working hard on my last paper..hoho

good luck ya!

balqissy said...

best of luck to u, cheesy ;)