Friday, July 10, 2009

Petunjuk Atau Keinginan? -II-

Petunjuk atau Keinginan -cont-



Berkawan. Biasanya, hanya kawan. Tak kira dalam ber-bisnes, atau memang berkawan yang betul-betul berkawan. Tak pernah terlintas daam fikiran untuk melampaui undang-undang berkawan.


Memang hati akan bertindak sebagai polis. Cepat dia keluarkan saman jika ada yang ingin langgar undang-undang berkawan itu tadi.


Sehinggalah....



Aiyark!! Polis sendiri pula ingin langgar undang-undang.



Uiks!



Eh? Apa ini? Mana aci... o0o0o0o (Mentang-mentang dia polis) huh~


Tiada ayat-meng-ayat.

Tiada berbalas senyum-senyum. Apatah lagi jeling-menjeling manja.


Tiada . . .


. . .


. . .



Pendek kata, tiada apa-apa pun. Oh.


Semuanya tiba-tiba. Apa kes lah polis ini. Kalau nak langgar undang-undang pun, biarlah ada rasuah dulu. Haish (-_-!)




Jadi, ini petunjuk? Atau hanya sekadar keinginan?


*blur juga lagi*

Jadi, mari kita sambung makan coklat.


Mari. Mari. ^.^



Nyum...nyum..nyum. Mis Siv, ingat kamu je mamam coklat? 

*wexxx* =P


---to be continued---


20 comments:

SRISUFI said...

Salam..

heheh
apa khabar kamu?

tertarik ayat perenggan pertama....seringkali berlaku..

;)

balqissy said...

salam =)
baik2 aje. makan coklat memang menyehatkan =) erk? bagaimana perenggan lain? oh~ heee~

khaiza said...

Tapi kalu dah langgar undang-undang berkawan hati akan rasa sakit kan..hehehe

meo188 said...

wah... nie ayat2 power cenggini... diri ini tidak memahami...

apakah?

Sunshine in the morning said...

bese la tuh..
lumrah kehidupan kan..
huhu
mari mam chol8..
leh reda tensi
hehe

balqissy said...

khaiza: erk? entah. polis sungguh2 jaga ni. ahaha

meo188: mungkin boleh rujuk kamus dewan

sunshine in the morning: kena beli stock baru dah choc ni. hehehe

Brian Kinney said...

Mana yang elok kita ikut. Yang tak elok jangan :)

Patut ambil gambar polis tu dan letak dalam blog. Haha

balqissy said...

polis tu malu nak bergambar. =P

Brian Kinney said...

Malu ke kite tu yang takut nak snap :P

sharamli said...

entry sterusnya taju0k ni lagik erk?

luth textile said...

nak jumpa kew? boleh2.. nt kontek2 la ek.. hhiih

encik ariff said...

kadang-kadang makan coklat byk2 pun muak jugak.
:P

balqissy said...

brian kinney: huish. memang pemalu.sangat. betul ni. =P

luth textile: hikhikhik bile la tuh.

encik ariff: setakat ini belum pernah muak lagi. ahaha

Brian Kinney said...

Hmm next time jangan lupa snap pic abang polis tu ye :)

balqissy said...

sharamli: opps. kantoi plak. adesh!

brian kinney: jika berjaya pujuk la. eh? xtau lagi polis tu abang ke kakak. ahaha

Brian Kinney said...

Haha. Ok. Deal k :)

alif-mikail said...

mari makan cokelat...

balqissy said...

brian: heh~ deal! =P

alif-mikail: mari. mari. =) yummy!oh.

miSs siv said...

waaa~
nape x perasan ade watak diri ku~
duh~
nk coklat cket,,,
da abes lorh kite nye stok~
=p

balqissy said...

miss siv: sila beli sendiri. *kedekut* =P