Sunday, June 27, 2010

Move on

Its been a while since I write something here.

Blur. Tak ada apa yang menarik untuk dikongsi, mungkin.

Rutin? Tak jugak. Sebab banyak benda baru yang dah di buat. Set-up something for my mom. Alhamdulillah, hampir 80% siap =)

Buat tinjauan untuk travel package yang baru pun dah selesai, hanya tunggu masa untuk tindakan seterusnya =)

Shopping? Ah-Ha!!! aihh~ sungguh puas. Tapi, lepas tu yang tak berapa puas sebab duit agak berkurang dari biasa dah. =P

Saya baru berpindah ke tempat baru lebih kurang dah 2 bulan. Tapi, setakat ini, saya rasa baru 2 minggu berada di rumah baru sebab sepanjang masa asyik travel sahaja ke sana sini. So, memang setakat ni tak ada rutin lagi.

OH? Lagi satu benda baru yang keep pushing me to focus on - vector! Arghh. Actually, I hate vector. Tapi, tak dapat menafikan kewujudannya sebab itu konon2 dah jadi benda wajib baru! hurmmm -_-!

Dan, korang pernah rasa confused tak? Confused dengan diri sendiri? Confused with the people that we care so much?

first of all, kalau kita confused dengan orang sekeliling, apa yang kita boleh buat? Macam tak ada apa yang kita mampu lakukan selain daripada bertanya secara direct, kan? Jadi, apa yang perlu diselesaikan ialah masalah confused dengan diri sendiri.

Kadang-kadang, saya rasa saya dah tak menjadi diri sendiri. Too nervous, too silent. Maybe I have a doubt on myself. So, I keep trying too hard. Konon nak jadi orang yang lebih baik, saya membaca banyak buku. Tapi, akhirnya ia buat saya lebih confused! So, i decided to just go along with the flow.



Back to basics. Hurm, saya dulu bagaimanakah? Seorang yang suka berfikir, kan? Tapi, tindakan juga sama seperti apa yang di fikiran. Bukan hanya pandai berfikir tanpa ada tindakan. Buat seketika sebelum ini, banyak fikiran tersimpan dalam minda sahaja. Tindakan lebih perlahan. Dah jadi macam orang yang saya kutuk sebagai orang yang bosan. Ops! Maafkan saya, cik Nurul. Kenapa kamu dah jadi orang bosan? Oh, sangat tak seronok! Macam mana nak jadi dewasa yang seronok ni? -_-"



Tapi, bukan semua boleh pulang ke asalnya... Ada yang masih perlu di ubah. Tapi, bukan saya yang diam. Sungguh, diam saya buat otak saya jadi tak berhenti. Sebab itu, tidur saya selalu diganggu mimpi. Saya juga nak tidur seperti bayi. Ah, rindu! =)


Pernah dengar tak yang kalau nak berjaya, perlu bersedia untuk menghadapi risiko kegagalan? Ya, saya aplikasikan semua tu hampir untuk semua benda. Tapi, ada satu benda yang saya tak mampu hadapi sekarang. My love-life. I am too fragile. Dont know why. I just cant face it.

Tapi, itu dulu. Sekarang, dah tak ada masalah tu lagi dah. =) Hahahahah rasa seronok sangat sebab dulu saya terlalu berpegang pada sesuatu yang ... entah, belum pasti? Saya dah bersedia untuk move on.

Bukan bermaksud move-on disini untuk ber-couple atau apa. Tapi, kadang-kadang kita perlu satu kepastian, kan? I am going to give you a very wise explanation, but seems like you are not interested, then forgive me if I am leaving you behind. Its time for me to take a new step!

I dont want to think about you if you dont want me, but i love to if you love me
.


Chess. ayat kemain. hahaha

6 comments:

meo188 said...

keep on movin'!!!

misfaida said...

all the best kakbalqis :)

inallahama'assolihin. He is always there.. dalam waktu susah mahupun senang kita. He'll never leave us except we ourselves who leave Him. so, be tough and move on ;)

salam dari maryam uia~

Shukri Mohd Ali said...

hehe. lovely writing. but well, I guess everyone are fragile when it is come to love.

just keep movin =)

Firol said...

lama tak dengar cerita..jangan lupe projek soltura terkini..mngkin anda yang kena

olidi said...

nak pndah sngapura ka??

balqissy said...

meo188: mekaseh2 =)

maryam: hey sis. umpa kat sini plak? *malu* =)) dan , terima kasih. InsyaAllah sentiasa ingat =)

shukri: oh, terima kasih berpuji-pujian =D fragile, kan? macam kristal pulak -_-

firol: ops, x layan sinetron sgt.. * cuak*

oranglidi: ahaha jauh sgt pergi tu. balik kampung sudeyh...